maandag 27 augustus 2007

Wochenende

Weekends. Blijven een uitdaging. Vorig weekend was top, op stap met mike. Maar ik wordt er zelf ook al iets beter in; zaterdag een flink eind gefietst, vervolgens wat eten gefixed en daarna 'aperöle' bij sandro. Dat woord dient enigzins Zweeds te worden uitgesproken en zit qua bekekenis dicht bij het nederlandse onvolprezen woord 'borrel'.
Vervolgens stond er een atelier feestje op 't program. Grafisch designers dus hip. Biertjes en één grote zwitsers verstaan- / duits spreek- les. Beide gaat me al beter af, maar is ook erg context afhankelijk. Overigens, als je van ver komt, en men dus weinig weet, kan je mensen praktisch alles wijsmaken. Een ontdekking waar ik nog veel lol aan ga beleven, me dunkt. Vandaag zou ik een collega gaan bezoeken in bern. Maar door het impulsieve plan gisteren te gaan fietsen was ik te laat terug om een 'halb tax' kortingskaart te kopen, welke tamelijk onmisbaar is met de zwitserse OV prijzen. Dat opgeteld bij een 'slightly hangover' collega deed ons besluiten het bezoek uit te stellen. Dus nu zit ik met mijn spinoza aan het bielse meer, maar ik snap er weer geen reet van, dus maar weer aan 't bloggen geslagen op de telefoon. De eerder genoemde bernse collega (mensen die hier werken heten "brains") heeft filosofie geleerd, misschien eens bij haar informeren.
Oh ja; werk. Ik snap de brainstore steeds beter. In privé omstandigheden wil ik nog wel een keer een boekje openen. Ik ben er niet louter positief over. Ondertussen doe ik zelf nog steeds erg weinig; vrijdag zijn sandro en ik met een oud-brain 2 uur wezen lunchen, en niemand die het gemerkt heeft. Die oud medewerker dacht in april ongeveer hetzelfde over de brainstöre als ik nu. Hij is toen het leger in gegaan.
Er onstaat nu wel een heel negatief beeld; dat is onterecht; ik heb eigenlijk een zeer relaxte en goed betaalde talen vakantie hier. Maar het is minder ambitieus dan gedacht.

2 opmerkingen:

kluyver zei

ambities zijn voor wannabees niet voor creatievelingen.

Succes met je taalcursus..

Eelke aka Toon zei

Duder, Ik ben ook onder de duitssprekenden inmiddels, en ik moet zeggen, valt me niks tegen, op de ranzige eetgewoontes na.

Ik heb je blog toegevoegd aan mijn blogroll, ook al gaat mijn site binnenkort op de schop...

Ciaow en tot dinsdag!