vrijdag 24 augustus 2007

Discussie

Ik vroeg aan M, mijn wel geeerde co-auteur van dit web etablissement naar meer info over een bepaalde poster. Dit naar aanleiding van een vrij intense discussie die wij hadden over het wel/niet kunnen van zulk materiaal. Ik vind nog steeds van niet, of iig, wil ik niet graag leven in een land waar dat soort dingen opgehangen mogen worden. Check voor de betreffende poster dit plaatje -->
Tot mijn vreugde wordt de poster overal in Biel vernield of veranderd. Niet door mij overigens:

na gisteren toch echt gewerkt te hebben heb ik nu weer tijd voor geneuzel, maar waarom kan ik niks op 't internet over de schwartzen schafen / sicherheits schafen posters vinden?

Ik moet matig aan het zoeken zijn, want het lijkt mensen wel bezig te houden, ik krijg weinig media mee, maar bijna alle (!) posters zijn in Biel of gescheurd, of veranderd door een ander gezicht op het schaap te plakken, naar ik aanneem iemand van de partij zelf. Wat mij goed stemt, want in een land waar dit soort posters getollereerd worden, is het kwaad kersen eten.

Ik zie u antwoord graag tegemoed, mét linkje naar die poster. En houd er rekening mee dat het wel eens het blog op zou kunnen gaan.

Damn! Ik hoor net dat je meer belasting moet betalen als je Katholish bent....what the fuck. In Nederland is dat (discriminatie) bij grondwet verboden en hier is het een regel. Echt bizar.

M. wrote:
Voordat ik je de link stuur (en zo moeilijk is deze dus echt niet te vinden, wilde jij nou de krakercompetitie winnen, kijk op de site van de partij in kwestie) wil ik wel even laten weten wat mijn definitieve mening is. Deze is namelijk: analogieen met zwarte schapen moeten mogen, niet in deze context. Maar bevolkingsgroepen moeten niet te licht geraakt zijn als ze worden gekrenkt in hun opvattingen. Mmmm dit heeft idd niet zoveel met elkaar te maken. Goed om te horen dat het je lukt met Sandra, de mijne heeft het te druk met leren laat ze net weten. Pas als ze klaar is met de tentamens. Duurt lang. Zucht. Twee weken te laat gehandeld. Toch maar de druk opvoeren. En zeg dan ook dat je het de kans dat god bestaat klein acht en daarmee niet gelovig bent. lg, M.

Reinout wrote:
uitermate diverterende mail, maar doe voortaan ook maar die partij erbij. 3 letter combinaties zijn niet eenvoudig. svf? sdv?

doe even die letters...nog tamelijk wat mogelijkheden over...

M. wrote:
Dan wacht ik wel tot je op je neie adres bent!
Heb net een discussie gehad met mijn kamergenoot (ch) over de poster gehad en weer wat aardige inzichten in de zwitserse politiek en de svp (jajaj daar is ie dan) gehad. Geen partij, maar een beweging (afgeleid uit het stemgedrag van 95-99, stemmen overal tussen rechts-liberaal en zeer konservatief om zoveel mogelijk mensen achter zich te krijgen) en spelen op gevoel ipv ratio in. Krijgen de meeste stemmen waar de minste buitenlanders zijn. Er is kritiek maar: - er is nog maar sinds 94 een anti-racisme wet in ch - net zoals een witwaswet.

Er wordt weinig aan gedaan omdat: - de ch-bevolking is tegen ingrijpen vd staat, daarom zijn deze wetten ook niet populair. Zodra iemand wat doet wordt diegene ervan beschuldigt de democratie te kapot te maken. Van hogerhand is goed voor de lange afstand spoorverkeer en buitenland politiek. - de svp maakt eigenlijk de democratie kapot omdat zij polarisiert, en daarmee geen discussie mogelijk maakt Dit is tot nu toe een kleine samenvatting. Nu weer aan de slag

1 opmerking:

katinka zei

Betreffende de zwarte-schapen-poster-discussie, die wie weet al als oud nieuws terzijde geschoven is, maar dat schuif ik dan maar vrolijk terzijde!
Los van het feit dat ik het ergens ook niet vind kunnen: dat mensen uberhaupt zo denken, maar tenzij je de big-brother-thought-police wilt gaan invoeren (big brother in termen van Orwell uiteraard en niet in termen van de Ellendemol)
wil ik aanhalen dat het misschien beter kersen eten is in een land waar dit soort opvattingen juist wel openlijk verschijnen, waardoor ook de reacties openlijk zijn, als in vernielde posters. Dit beter dan een land zoals NL waar elke openlijke discussie al bij voorbaat dichtgegooid wordt uit sociale (on)wenselijkheid. Ik durf er (veel) geld op te zetten dat er mensen zijn hier die ook zo denken, maar juist omdat openlijke uitingen verboden zijn, blijft de discussie erover in vaagheden hangen. Om in IO-termen te denken: gooi het maar op tafel en laat anderen er gaten in schieten. Je hebt tenminste iets concreets om gaten in te schieten en allereventueelst iets concreets om mee naar een rechter te stappen.
That's for now, al kan ik ook nog wel leuke balletjes opgooien in relatie tot dit punt en de Eur. grondwet en wederom de niet-rationele houding van de nederlanders om te weigeren iets op tafel lek te schieten, maar bij voorbaat al de tafel het raam uit te gooien en dan te klagen dat het slecht kersen of wat dan ook eten is zonder tafel...