maandag 5 november 2007

Lekker dagje Zürich

Afgelopen vrijdag tot laat gewerkt om een dode lijn weer eens goed dood te krijgen, en vervolgens met een collega van mijn team, de zwitserse spanjool Juan, naar Zürich gehobbeld. Zoals sommige van u weten is Zürich een heel aardige stad. Zoals een stad betaamt doet iedereen wat meer zijn best, en is de keuze mogelijkheid wat groter. Cafés bedoel ik dan.
Juan zijn vriendin woont in een studenten huis, met 5 andere meisjes/vrouwen, waarvan er dan weer één bij de BrainStore werkt. Studentenhuis is één manier het te omschrijven., enorme villa in een duur gedeelte van Zürich een betere. Vrijdagavond aldaar gecrashed, lekker ontbeten en de stad in gestiefeld. En dan maar kuieren natuurlijk!
Het weer ontwikkelde zich, zoals tamelijk gebruikelijk deze dagen, van mistig en frisjes naar een zeer aangename na-zomer dag. Na professioneel gekuier en een caféetje hier en daar terug naar de vrouwelijke villa, die overigens ook te omschrijven is als Den Zoete Inval. Rond etenstijd was de tafel bevolkt door een persoon of 14, en werd een indrukwekkende rollade soldaat gemaakt. Aan tafel werden zo’n 7 talen gesproken. Lastig, und lustig.
Opvallend is ook hoeveel halve Nederlanders ik inmiddels ben tegen gekomen. Of Nederlanders weten in eigen land niet te scoren, of zwitsers hebben graag een Nederlander. Zou allebei waar kunnen wezen. Overigens is het half-om-half nationaliteitsschap een trend die ik nog wel even door zie hypen de komende jaren. Gezellig!
Vervolgens weer die stad in, naar een soort jazz gelegenheid in Argentijns/maritieme sfeer. Met veel gevoel voor symboliek hadden ze aldaar een portret van een jonge frisse maradonna over een aardrijkskunde schoolkaart van Engeland heen geschilderd. Maatje 3x5 meter. En in de hoek werd lekker weggeimproviseerd, jazz technisch.
Na nog wat café, een taxie’tje terug genomen naar de villa. Volgende dag weer zurück nach Biel, en nu (maandag) weer aan de slag, als ik de feedback krijg op het project werk dat vrijdag dus verstuurd is naar de baas. Als die tevreden is, wordt het een rustig dagje, zo niet dan niet. Maar de gab (Lukas) die dat komt vertellen is er nog niet, dus vandaar tijd voor dit berichtje.
Liebe grüsse, Reinout
ah! daar komt de Lukas....ich bin gespannt...

2 opmerkingen:

Eelke aka Toon zei

Ik ook, ik ook, ik ook, hoe liep het af met de feedback?

/ zei

eh, de feedback is er nog niet...die hangt nog als een zwaard van Damocles boven ons team. De Lukas kwam slechts meer werk voor hetzelfde project brengen. Helaas niet zo'n bijster interessante klant, met moeilijk te begrijpen producten, wat het visualiseren van de ideeen complexer maakt...