dinsdag 9 oktober 2007

Weer nieuwe post!

Ondertussen heb weer een extra taak in mijn takenpakket gekregen, die ik wel kan waarderen. Het heet IdeaDesign, maar is eigenlijk IdeaVisualisation. Het houdt in dat ik een briefing krijg over zo’n 50 ideeën, en daar 50 visualisaties bij moet maken, dat de ideeën presentabel en vergelijkbaar maakt. Snelheid is hierbij het sleutelwoord. Zo’n 20 tot 30 minuten per idee staat er voor. Misschien lijkt dat veel (en bijelkaar opgeteld is het dat dus ook wel), maar toch krapjes.
Interessante bijkomstigheid is dat deze vaardigheid meer of minder precies omschreven staat onder het kopje “gevraagd” bij interessante vacatures. Waarom ik interessante vacatures lees laat ik even over aan uw verbeelding.
Extra interessant aan deze sessie was, dat ik ook heb geproduceerd aan materiaal voor de sessie waar deze ideeën uit zijn gekomen. Dit voor een grote Zwitserse verzekeraar. Nu moet ik me ook nog even in zien te werken in de selectie stappen (een deel daarvan gebeurt morgen vroeg), en dan heb ik toch een groot deel van het beruchte Brainstore systeem in werking kunnen zien.

Verder maak ik na een bedrijfsstructuur wisseling deel uit van een nieuw team, dat erg leuk is, met een halve spanjaard, een intense bloemenverkoper/kapper, een julia met een neurotische romeo, een veel te aardige manager, en aantrekkelijke deeltijders. Plus een leuk mens die het echter geschoten heeft met de Brainstore en binnen twee weken weg gaat. Die een heeft vriend trouwens, wat een onwijs lelijke gast is, haha. Maar zij is cool en heeft laatst van de ober een half glas bier over d’r kop gekregen. Hilarisch.

En een maffe Hollander dus, wiens Duits steeds beter gaat, doch immer lüstig und Grund für lächlen ist. Zo wilde ik een afspraak maken met een aanbieder van een kamer, die mij er erg vriendelijk en grappig op wees dat een “Verhältnis” wat ver gaat in een zakelijke ontmoeting. Verder had ik in een IdeaDesign een plaatje met zeecontainers wat ik veels te vaal en wit vond. Toen ik zei dat ik de containers wat Gefarbigt had, vond men dat geen goed Duits woord. Inmiddels heb ik hen ervan kunnen overtuigen dat dat wel zo is.

Vandaag (dinsdag 9) een hele middag bij de baas thuis in het Duits vergaderd. Goed te doen, behalve dan dat het iets langer duurt voor ik mijn eigen analyse van het probleem rond heb, en ook het formuleren van de geniale oplossing is ook ganz schwierig. Aber doch.

2 opmerkingen:

jacco_lammers zei

Gefarbicht... wat een onwijze kraker ben je toch.

Lucas zei

Nou, google het maar, en je bent niet de enige 'hit' voor Gefarbigt, hoor!
Wel de eerste :-)

LdK