zondag 27 januari 2008

Was u erbij?

koffietje drinken, haring eten, Voicst, kapper bezoek, afstudeerborrel, legendarisch Pompa sessies, boor ij pand bezoek, 80's and 90's, een forel opgewarmd in de thaise zon, beukelse dijken en Bathalsar van der kunst pollen, borrelmeubel transport, een lens aanschaffen en veel dinges. Het was weer een lekker bezoekje holland. Was u erbij? allicht staat u dan hier ergens.


Voicst rockt.

80's en 90's rocken

Het andere gezicht van Voicst rockt.


Arjen rockt.

maandag 21 januari 2008

ranzige poster

Ik ben een ranzige poster. Niet dat ik aan de muur hang, en niet dat wat ik post ranzig is, maar ik post lui.
Na ja, ik probeer het vandaag hier weer een beetje bij te breien.

Vorige week heb ik namelijk een voor mij belangrijke stap gemaakt hier binnen de hersenzaak. Ik heb namelijk sinds ik hier werk hier en daar aangegeven dat ik niet zo gelukkig was met mijn positie als marionet. Dit is natuurlijk een wat overdreven weergave, maar tot op heden was het toch voornamelijk dat ik het aapje was dat het truucje deed dat hem gevraagd werd. Mijn drie managers ("producers") zijn hier uiteindelijk positief op ingegaan, daar zij een vergadering hebben belegd met louter dit probleem als onderwerp. Hier hebben wij besloten dat ik meer betrokken wordt bij het produceren van de ideeen, en dus zelf deels bepaal hoe ik wat visualizeer. dit was al enigzins zo doordat ik mijn mening sowieso slecht voor mezelf kan houden, maar nu is het wat officieler. Naar mijn mening wordt het resultaat nu beter, consequenter en logischer. Bovendien wordt mijn werk veel leuker.
Het eerste resultaat is een weergave van een nieuw "creatief consultant" product wat we hebben, waarbij ik nu dat hele product (en daarmee een belangrijk deel van de brainstore), nog eens goed heb doorgesproken met mijn collega (die manager/producer) en vervolgens samen een visualisering hebben geklust. Dit resultaat is iets wat ik in mijn portfolio zou durven te stoppen. Qua esthetiek geen werk voor in het MoMA, maar wel duidelijk en netjes. Kwaliteiten waar de wereld op zit te wachten :)

Vervolgens ben ik zondag "even een dagje naar Saas Fee" gegaan. Heerlijke sneeuw, fijn zonnetje en erg weinig mensen. Steeds zo hop de lift in. Ook realiseerde ik me weer eens een harde waarheid: In Frankrijk was ik altijd zeer te spreken over de vele plekken in de lift, die snoei hard naar boven gingen. Moderne Doppelmaiers en dergelijke. Hoe sneller hoe meer mensen, hoe eerder ik naar boven kan. Opzich waar: Maar met kleinere, langzamere liften, heb je dus ook minder mensen op de piste. Waarheid als een koe, waarvan ik me afvraag of genoeg piste uitbaters zich dat realiseren.

Vandaag fijn hyper-speed idee-design gedaan voor een fabrikant van pilletjes die je normaal gesproken worden aangeboden in je junk-mail. Niet de bekende, maar van de concurrent. Grappen waren natuurlijk niet van de lucht, maar het ontwerpen in deze situatie: (ca. 10-12 in 2 uur met z'n tweeen), is meestal een stress gebeurenb, en viel vandaag enigzins mee.

Zo. de groetjes van een hopelijk nu iets minder ranzige poster.
Helaas had ik mijn mobi-camera niet bij me in saas fee, maar ik zal hier snel een mooi fotoo'tje bij plakken van de Matterhorn die ik 2 weken geleden gemaakt heb.
Allicht zie ik u in een Blitz-besuch wat ik van donderdag tot zondag aanstaande maak. Tschüss!

dinsdag 15 januari 2008

beter!

Ik ben natuurlijk al lang weer beter! nog hier en daar wat last gehad van buik en verkoudheidsongemakken, maar alles loopt inmiddels allemaal wel weer prima. Verder lijkt de rustige periode op mijn werk eindelijk voorbij, dus dat komt mooi uit. Daar ik pas in een enigzins gevorderd stadium van projecten benodigd ben, en we vrijwel alle projecten eind december afgerond hadden, had ik het deze dagen er rustig. Maar de nieuwe zijn uiteraard weer onderweg, dus ik mag weer opdraven.

Afgelopen maandagavond was mijn huis compleet (ik en "mijn meisjes", haha) en had ik twee vrienden uitgenodigd en gekookt, was erg gezellig, de combinatie van de goede gesprekken (am Deutsch), lekker eten, gezapigheid en humor.

vandaag lekker een beetje aangemodderd, buiten 3 uurtjes stressen om iets af te krijgen voordat de baas in amerika het nodig had, en morgen weer serieus aan de slag me dunkt. En dan ben ik volgende week donderdag alweer in den lande! En ga aldaar meteen goed van start.

donderdag 10 januari 2008

klopt!

dat klopte dus: toch ziek. heb het tot een uur of 11.00 uitgezongen, en toch maar in bed gekropen. 't was toch rustig op "de zaak".
Verder was het zaak mij te herinneren wat mijn moeder mij altijd bracht wanneer ik ziek was. Dus ik heb mijzelf appelsap, sinaasapplen, witbrood en smeerkaas aangeschaft. Ik had eigenlijk ook nog een Donald Duck of een Kijk moeten kopen.
Niet dat ik daar veel in had kunnen lezen, ik heb voornamelijk geslapen. Ik heb wel nu vanmiddag het wireless internet in mijn huis weten te connecten met de laptop van de zaak. Voor mijn eigen PC ben ik nu hard aan het twijfelen tussen een usb-wireless ding, of te onderzoeken of ik toch niet mijn utp kabel met de zend-unit kan verbinden. lijkt mij sneller en stabieler, maar ik heb nog geen goed gat kunnen vinden daarvoor.
voor tips houd ik mij aanbevolen.
Dan neem ik nog een appelsap, en kruip ik er straks ook weer vroeg in.
hopen dat ik morgen beter ben, want ik heb dan een gratis vrije dag "compensatie" en het zou toch zonde zijn als ik dan ziek was.

spannend!

Studenten zijn gezonder. Denk ik. Na een meer dan volledige studenten tijd te hebben doorlopen (1999-2007), zonder ook maar één dag ziek te zijn geweest*1, lijkt het nu, in mijn burgerleven toch zo ver te zijn. Maar, daar ik niet echt in staat ben om vast te stellen wat ziek zijn precies is, zit ik toch maar achter mijn bureautje op de BrainStore. Ik woon immers om de hoek. Het spannende is nu dus, zoals de titel beloofd had, hoe lang ik hier kan blijven zitten, zonder om te vallen.
Ik wacht nog even de komst van mijn direct aansturende manager af, en als die geen zeer urgente kek heeft, ga ik allicht toch thuis eens uitzoeken wat ziek zijn nu precies is.

*1 Uitgezonderd self-inflicted ill-ness by alcohol.

maandag 7 januari 2008

Weekendje Zermatt

Diepe gesprekke, diepe sneeuw. Typisch weekendje met M, woonachtig in Z, maar binnenkort in R.Tussen de quasi levensbeschouwelijke bilateraaltjes over leven, liefde en dingen die er toe doen, hadden de weer goden ook nog eens besloten om Zermatt ook nog eens in één nacht te voorzien in 25 cm verse poeder.
Ik had een fijn bordje gehuurd, veels te duur natuurlijk, maar vooral erg goed gewaxt, wat bij navraag toko wax schijnt te zijn. Goed spul. Voor de poeder was het board niet speciaal geschikt, maar daar het redelijk klein en licht was, ging het borden verder wel uitermate soepel en eenvoudig.
De laatste keren was ik wat ranzig geworden, en boardde, naar bestudering van het video materiaal, voornamelijk veels te recht-op: De natuurlijk positie van mijn hardlopers lichaam. Maar nu heb ik me dus een weekend lang gedwongen om goed door de knieen te gaan, wat resulteerde in soepele prestaties, en erg vermoeide bovenbenen. Bewegen kan ik ze nu nauwelijks.
Afgelopen weken overigens fijne tijden beleefd, wisselend van gezapig tot ronduit spannend, en van bezopen tot ontnuchterend. Het blijft toch fijn om vertrouwde gezichten en gewoontes op te genieten, tussen de mooie nieuwe ervaringen hier.
Vandaag weer aan de slag dus, voorlopig nog redelijk chill, maar je weet nooit wat er voor de deur staat hier.

Grüsse, Reinout

donderdag 3 januari 2008

2008


2008 --> Maak er wat van.


Binnenkort weer spannende nieuwe posts. Houdt dat in de gaten!
Groetjes, Reinout