zondag 30 maart 2008

5) Film maken met eelke!

Dr. Oetker en spannende avonturen...niet bepaald twee zaken die je snel aan elkaar verbindt, maar toch!
Bij mijn HersenWinkel had de grote leider opeens het idee opgevat om een multimedia spektakel te ondernemen, om ideeen met betrekking tot de Duitse jeugd te presenteren. Nadat hij het prijskaartje daarvan had vernomen, werd de boel teruggeschaald, maar toch nog behoorlijk aanzienlijk ondernomen: redelijk veel dokumenten, gebaseerd op een 2 dagen durende workshop met 6 Duitse teenagers. En dat moest allemaal gefilmd worden en fijn bewerkt tot een aansprekende film om verslag te doen van dit proces.
Maar waar haal je zo snel een cameraman vandaan, die kan nabewerken en kan editten, snel (instantaan eigenlijk) beschikbaar is, en niet zoveel kost.
Uit je eigen netwerk natuurlijk! My man Toon a.k.a. Tune was bereid om even langs te ketsen, voor een redelijke vergoeding (slapen bij de kraker drukt de kosten ook weer, resulteert in hoger loon) en het feit dattie nog even mijn superfeest op vrijdag avond mee kon pikken. Over dit feest binnenkort meer overigens.
Tweedagen erg fijn gewerkt (ik had niet zoveel te doen, dus tussen mijn klusjes door mooi tijd om even mee te kijken en te denken met de cameraman), en zaterdag was helemaal top. Eerst intens brak van eerder genoemd feest, maar na een uitermate chill lunch op een terras in de zon in der Altstadt, weer helemaal het mannetje, en wat rondspaziert door de stad, wat gevoetbald, filmpje gezien, wat gegeten, wat geborreld aan het water...erg goed allemaal.
Zaterdagavond natuurlijk netjes de reis van eelke uitgestippeld, met een zo’n 40 minuten aan savety marge...beetje veel met de punktliche zwiterse treinen, maar toch.
Eelke op de trein, ik weer even terug het bed in. Opeens een telefoontje van een iets onrustige Eelke: 40 minuten marge is erg kort als ongemerkt de zomertijd wordt ingevoerd, en je dus volledig volgens schema op 20 minuten je vlucht gaat missen. Later lach je erom, maar nu een dure grap.
Als door een wonder had zijn vlucht echter vertraging, en kopte ie hem toch nog in. Tof einde van een erg toffe 4 dagen!

1 opmerking:

Eelke aka Toon zei

Nu moet niet iedereen gaan denken dat ik heel goedkoop ben.