zondag 30 maart 2008

5) Film maken met eelke!

Dr. Oetker en spannende avonturen...niet bepaald twee zaken die je snel aan elkaar verbindt, maar toch!
Bij mijn HersenWinkel had de grote leider opeens het idee opgevat om een multimedia spektakel te ondernemen, om ideeen met betrekking tot de Duitse jeugd te presenteren. Nadat hij het prijskaartje daarvan had vernomen, werd de boel teruggeschaald, maar toch nog behoorlijk aanzienlijk ondernomen: redelijk veel dokumenten, gebaseerd op een 2 dagen durende workshop met 6 Duitse teenagers. En dat moest allemaal gefilmd worden en fijn bewerkt tot een aansprekende film om verslag te doen van dit proces.
Maar waar haal je zo snel een cameraman vandaan, die kan nabewerken en kan editten, snel (instantaan eigenlijk) beschikbaar is, en niet zoveel kost.
Uit je eigen netwerk natuurlijk! My man Toon a.k.a. Tune was bereid om even langs te ketsen, voor een redelijke vergoeding (slapen bij de kraker drukt de kosten ook weer, resulteert in hoger loon) en het feit dattie nog even mijn superfeest op vrijdag avond mee kon pikken. Over dit feest binnenkort meer overigens.
Tweedagen erg fijn gewerkt (ik had niet zoveel te doen, dus tussen mijn klusjes door mooi tijd om even mee te kijken en te denken met de cameraman), en zaterdag was helemaal top. Eerst intens brak van eerder genoemd feest, maar na een uitermate chill lunch op een terras in de zon in der Altstadt, weer helemaal het mannetje, en wat rondspaziert door de stad, wat gevoetbald, filmpje gezien, wat gegeten, wat geborreld aan het water...erg goed allemaal.
Zaterdagavond natuurlijk netjes de reis van eelke uitgestippeld, met een zo’n 40 minuten aan savety marge...beetje veel met de punktliche zwiterse treinen, maar toch.
Eelke op de trein, ik weer even terug het bed in. Opeens een telefoontje van een iets onrustige Eelke: 40 minuten marge is erg kort als ongemerkt de zomertijd wordt ingevoerd, en je dus volledig volgens schema op 20 minuten je vlucht gaat missen. Later lach je erom, maar nu een dure grap.
Als door een wonder had zijn vlucht echter vertraging, en kopte ie hem toch nog in. Tof einde van een erg toffe 4 dagen!

zaterdag 29 maart 2008

2) Flipshirt.

Velen van u weten het al, maar mijn levenswerk tot nu toe is toch het Flipshirt, voorheen bekend als StarFace. Het is een concept waar op de binnenkant van een T-shirt, recht onder de kin, ondersteboven het gezicht gedrukt staat van een bekende voetbal speler. Wanneer iemand zijn vreugde uit, zoals voetballers dat typisch doen (zij trekken hun shirt over het gezicht) werkt deze afbeelding als een masker, en ben je even je eigen held.
Dit is typisch iets waar je niet over moet schrijven, maar moet uitbeelden. Dit heb ik 2,5 jaar geleden ook gedaan, met flink wat welwillende gastjes, toen nog tegen betaling van een broodje, daar waar menigeen nu al opereert tegen een niet onsmakelijk uurtarief. Met die film en proefmodellen ben ik destijds de boer op gegaan, en ver gekomen in gesprekken, met als top goede contacten met de hoofd marketing manager Heineken Holland. Maar helaas afgeketst.
Nu zijn we de WK dus ver voorbij, maar de EK, of hier EM, staat alweer voor de deur (72 dagen). Ik had de hoop al een beetje opgegeven, maar een nieuw gabbetje van me hier, was zo enthousiast dat hij me overtuigd heeft het nogmaals te proberen. Ook omdat ik nu (nog) woon en werk in het gastland.
We wilden het helemaal anders doen, en na een vernieuwend design van de binnenkant, wilde we in eigen beheer, bij een kleine zeefdrukker 100 shirts gaan maken, en daarmee aandacht en opschudding veroorzaken. Helaas heeft de kleine drukker, door verschillende redenen gefaald, en waren we niet optijd om gisteren te verkopen, tijdens de laaste echte oefenwedstrijd van Zwitserland (die overigens kansloos verloren werd van de Duitsers).
Wederom gedesillustioneerd, maar niet bij de pakken neer gezeten, wederom naar een nieuwe producent getogen. http://www.tarzan.ch/ sowieso goede naam.
En het flipshirt effect deed het ‘m weer. Meneer Tarzan was enorm enthousiast, en het begint er nu toch echt op te lijken, dat hij het gaat produceren, dat we zijn winkel netwerk kunnen gebruiken, en tevens webshop. We lullen nu nog wat over contractuelen en investeringsdingetjes, maar alle seinen voor de rode shirts staan op groen. Vette shit ouwe!


overigens: in het filmpje wordt de site www.flipshirt.ch gepromoot. Die ook ons bezit is. Wegens een goed geworteld distributie netwerk gaan we echter waarschijnlijk gebruikmaken van tarzan zijn website. geen zin dus om onze site te bekijken. Ik houdt u op de hoogte als de eerste shirts te koop staan!

donderdag 27 maart 2008

1) Five days of posting

Beste mensen!

Zoals eerder gemeld, ik ben een ranzige poster, die sommige mensen niet boven hun bed willen hebben. Dit houdt in dat ik niet al te frequent post op dit mooie medium. Echter: dat houdt niet in dat ik niets te melden heb. Ik heb namelijk een hoop te melden: Ik zal dan nu ook 5 volledige en leeswaardige posts maken en die sequenteel de komende 5 dagen publiceren, om het spannend te houden. Jaja mensen u leest het goed: 5 posts om de komende tijd eens goed door te komen met Krakers Krabbels!

1) Om met de schuifdeur in huis te vallen: Ik heb ontslag genomen bij de Brainstore. Nee, niet ontslagen, maar ontslag genomen.Ik heb sinds half augustus 2007 hier gezeten, heb mijn pieken en dalen gekend, en mijn pieken en dalen verdiend. Bovendien enorm veel geleerd. Ik kan inmiddels in het Duits zaakjes regelen en managen. Ik heb actief in projecten gezeten in metropolen als Kuala Lumpur en Aschaffenburg. Ik weet nu inmiddels zo’n beetje hoe men omgaat met verantwoordelijkheid, planning en stress in een internationale en professionele omgeving, en snap iets meer van Zwitserse cultuur. Maar bovenal heb ik een erg grote groep aan nieuwe vrienden erbij, waarvan ik hoop dat ik er een deel van weet te behouden in de toekomst. Leuke lui, met asperaties en open geest, die het oprecht jammer vinden dat ik wegga (of dat anders goed acteren kunnen).
Waarom ga je dan weg? Hoor ik u vragen. Welnu: ik ben hier Grafiker: goed Duitsch voor grafisch ontwerper. En dat ben ik niet. Ik wil graag project en idee inhoudelijk aan de gang, en de uitkomst ook op die vlakken beter maken, doordat ik het ben, met mijn inzicht, ervaring und verückter Geist. En dat gaat hier niet makkelijk. Brainstore werkt snel, effectief en geeft richting aan. Een super product om te kopen voor een middelgroot tot groot bedrijf, zeker als men een kleine versie koopt, en de experience op waarde weet te schatten. Die waarde is groot namelijk, waar de idee inhoudelijke diepgang niet zo indrukwekkend is. Dat hoeft ook niet, in het gebied van advies waar de Brainstore zich in bevindt, maar ik wil mij dus liever ergens anders bevinden. Dus keer ik weer terug naar mijn geliefde Mokum. Nu nog een huis.

Volgende post volgt morgen!

dinsdag 11 maart 2008

aargh. 06:50

maar een tevreden baas. Ook mooi.

weer werk?

weer wat over mijn werk. Het is nu 05:08 op woensdag morgen, en ik heb weer eens met mijn team doorgeknalt de nacht in. En we zijn ook nog niet klaar, mijn werk zit een beetje in een pauze. We zitten in een soort boerenschuur van een 5(!) sterren hotel vlakbij aschaffenburg. Ik moest de kaart er ook even bij pakken. Ik ben nu wel overtuigd van het nut en effectiviteit van onze idee machine, maar het beroerde van die hoge snelheid, is dus dat er werk 's nachts gedaan dient te worden. Tijdens een sessie die ééndag duurt, lopen we altijd tegen het probleem aan dat de klant moet wachten tot de ideeen gevisualiseerd zijn, hoe snel en stressig je dat ook doet. Op 2 daagse sessies als dit, worden de ideeen 's nachts gedaan. Helaas konden we pas laat beginnen, dus dan krijg je dit.
Verder had ik vandaag een tamelijk rustige dag natuurlijk, daar ik tijdens de industriele ideeproductie zelf niet zoveel te doen heb. En van het weekend lekker geboard en gehangen met de club, dus opzich geen klagen. maar 05:16 is geen tijd om in een boerenschuur te zitten. Tenzij je koeien gaat melken rond die tijd.