donderdag 27 december 2007

clubmix


is eerdaags één van onderstaande situaties allicht op u van toepassing?
1 januari, erg vroeg 's ochtends: op het feestje: geen zin in een duurbetaald clubbezoek?
2 januari, erg laat 's avonds : u had beloofd te draaien bij uw vrienden thuis, maar u bent de platen vergeten.
3 januari, strak voor de deadline: u heeft wat arbeidsvitamine nodig om die presentatie voor de klant nog te herzien.
4 januari: uw goede voornemen meer te ontspannen met een hip muziekje valt nu al in het water.

Neem nu alvast voorzorgsmaatregelen, dan is er niks aan de hand:

de DJKraker 0708 Clubmix!

zo nu en dan hip, zo nu en dan goed, en natuurlijk met een paar kraker overgangen. Er moet misschien hier en daar nog wat aangeschaafd worden, maar zo'n beta versie is natuurlijk ook reuze spannend. Viel spass!
let wel: de link is wederom niet te houden!

zondag 16 december 2007

Live from KLIA

Kuala Lumpur International Airport. World's best airport, zeggen ze zelf, en ik moet zeggen tot nu toe bevalt het me prima. Na ruim een week genoten te hebben van de voortreffelijke maleisiche keuken, fietst zo'n wopper er toch ook wel weer lekker in. Nu lekker aan het wire-lessen, en hier kan je gelukkig ook nog een verdwaald stopcontact vinden.

Deze laatste drie daagjes dus lekker gechilled, wat door de stad gebanjerd, party ende afterparty gedaan, hotel lobby gedaan, en nu weer op voor een lange reis terug, via london deze keer. Mijn nieuwe Nike AirForce 1 '82 aan mijn voetjes (niet van echt te onderscheiden!) en een lekker muziekje op het koppie. Dat moet lukken.

tschüss, Reinout
ps. wat doet u allen met oud/nieuw?

zaterdag 15 december 2007

lekker weekje Kuala Lumpur

hallo allen!

weer eens een bericht uit het verre oosten. Het nachtelijke designen tijdens de nacht van woensdag op donderdag plaatselijke tijd is eigenlijk prima verlopen, met zeer acceptabele resultaten, gemaakt door mij en mijn 4 (!) Kuala lumpese collega's, aangestuurd door 5 van mijn braisntore collega's. De volgende dag zijn deze ook gepresenteerd en becijferd door een groot publiek (de ideeen dan, niet noodzakelijkerwijs de "visual"), en daarmee is een tamelijk succesvol porject van de brainstore hier afgesloten.

deze resultaten staan online, maar er is een inlog code nodig, die ik snel zal proberen op te duikelen. foto's van hier volgen sowieso snel.

want jaja! over een week is het weer amsterdam en abcoude, waar ik toch ook wel naar uitkijk.
hier ondertussen een tempel, wat bars, china town en enkele clubs bezocht, dus cultuur in vele vormen heeft ook een vinkje.

hier loopt het alweer tegen de avond, dus nog één volle dag en en een avond en dan is het vliegen via londen naar zürich...ook een goed dag programma, wat voornamelijk uit slapen zal bestaan.

groetjes voor nu, Reinout

zondag 9 december 2007

Ideeen wereld (wijd)

Die reis was natuurlijk een eitje, en nu alweer de 3e dag in Kuala Lumpur. Mijn referentie kader was eerst Sri Lanka; dit is niet te vergelijken. Mensen zijn hier tamelijk rijk, iedereen spreekt engels, en de freelancers waarmee we hier werken, maken een capabele en professionele indruk. Niks negatiefs over de Sri Lankanen, maar toch een 100% andere indruk.
Het eten is hier ondertussen geweldig, en het hotel zeer luxe, allemaal op kosten v/d baas. Die het natuurlijk doorrekent aan de conferentrie, en uiteindelijk gaat de rekening naar het goede doel, om Finkers maar eens treffend te citeren. Het is een relevante vraag of de wereld van dit gebeuren echt beter wordt, maar dat blijft wel het doel van dit alles natuurlijk. Wij werken met 4 zoekvelden, waarvan de 4e tot mijn verbazing daadwerkelijk en letterlijk het verbeteren van de wereld ansich was. Interessant.

Tot nu toe verloopt alles tamelijk relaxt en soepel. De organisatie is tamelijk duidelijk en gestructureerd. Zojuist is de baas ook aangekomen.

Ik houd mij zolang dag vullend bezig met van het grafisch design van alles en nog wat todat ik in de nacht van woensdag op donderdag mijn echte taak doe, het visualiseren en leiding geven aan andere idee designers om de bedachte 20-25 de volgende dag boeiend te kunnen presenteren.

Hieronder een mail die verstuurd is aan deelnemers aan de conferentie, zodat men kan zien wat het precies inhoudt, ook dmv. links.

Groetjes qua la Lumpur, Reinout

Dear GK3 participant,
Do you want to actively contribute to a better world?
Are you> interested in fostering social entrepreneurship? Well you can! A> Swiss-based IdeaFactory has been bought specially to Kuala Lumpur> for the GK3 conference to manage this special innovation project.>> To harness the vast assembled innovation potential at the GK3> conference, all participants will be actively involved in two key> steps of the IdeaFactory process:>> * An inspiring and interactive IdeaExhibition will be open for all> participants on Wednesday 12 December from 8am to 7pm. All> conference participants are urged to attend to view the material,> experience the interactivity as well as contribute their valuable> ideas.* An IdeaSelection will form the essential part of the GK3> Closing Plenary. This session will preview the top 20 ideas and> all participants are actively involved as they vote and comment on> each idea.>> Results of the final ranking will be declared in real time!>> 20 ideas will be subsequently developed via a separate workshop> after GK3.>> Read more about this GK3 IdeaFactory Project @> http://www.gkpeventsonthefuture.org/GK3/dsp_page.cfm?pageid=680> Quick Links:> Conference Navigator: http://www.gkpeventsonthefuture.org/navigator> Full Programme: http://www.gkpeventsonthefuture.org/GK3programme> Speakers: http://www.gkpeventsonthefuture.org/GK3speakers> Spotlights on GK3:> http://www.gkpeventsonthefuture.org/GK3/dsp_page.cfm?pageid=503Announcements by RSS:http://www.gkpcms.com/GK3/rss/GK3Announcements.xml

donderdag 6 december 2007

aaargh

Door een twist in het lot, of matige planning buiten mij om, of snode plannen ben ik geboekt op een andere vlucht dan mijn collega's. Nog matiger is dat de vlucht snoeivroeg vanuit zürich vertrekt. Zo vroeg dat ik vanavond al in zürich moet zijn. Hotel geboekt, op kosten van de zaak. Nog even kijken of je werkelijk met iemand anders creditcard (van de zaak) kan betalen, maar me dunkt van wel.
Dan dus via Rome (!) naar Kuala Lumpur.
Verder is het lastig hier de laatste zaakjes voor bereiden, met een mee te nemen laptop die uitaard over (net) andere software en dergelijke beschikt, en medewerkers die al in Kuala Lumpur zitten, die een ander dag/nacht ritme hebben, en sowieso reeds overwerkt zijn.

Maar goed, ik heb een ticket, ik heb een paspoort dat nog 5,5 maanden geldig is (6 is eigenlijk vereist, maar de maleisische ambassade heeft mij gezegd dat "it should be no problem" omdat ik geen visum nodig heb (ik ben immer Nederlands) en ik een terug vlucht-ticket heb. Niet 100% chill op reis dus, maar het lijkt me sterk dat ze me terug sturen, en tijd en plek om een noddpaspoort te regelen is er sowieso niet.

Ik heb een hotel voor vanavond, en er zou in principe een hotel in Kuala Lumpur moeten zijn, en ik heb zowaar een route beschrijving van het vliegveld daar naar toe.

Als er niet al te veel mis gaat ben ik over een verloop van tijd in KL, en hoop daar verder te bloggen. Owja, en wat te werken natuurlijk
Groetjes, Reinout

maandag 3 december 2007

Weer eens een post

Het gaat niet goed met Nederland, vernam ik via de mail:
http://www.onetwotree.nl/
Als dàt het beste idee van nederland is, dan ligt er nog een schone taak voor mij en mijn collega's. Gelukkig zitten we in een eenvoudige EK-poule.
Ik wil niet beweren dat al onze ideeen briljant zijn, maar dit niveau is wel erg treurig. Hoewel: Hij haalt het wel tot productie, iets wat wij uit principe niet doen.

Maar goed, hier gaat alles lekker zijn gangetje. Ik ben weer eens verhuisd, en hier blijf ik tot ik weg ga uit Biel: De grootste kamer waar ik in mijn leven gewoond hebt denk ik. Super licht, en midden in het centrum, en leuke lui om mee samen te wonen. Ik spreek louter Duits daar dus dat vordert ook goed. En kerstmis komt eraan! Vrijdag snoei ik naar Kuala lumpur, tot de maandag 9 dagen daarna, dan nog 5 daagjes flansen en dan is het zover. Ben ik ook wel een beetje aan toe. Ik hoop dat niet al mijn vriendjes en vriendinnnetjes dan juist in het buitenland verkeren, want ik wil jullie allemaal zien natuurlijk.

tot zover dit korte postje, volgende keer weer meer.
tschüss, Reinout